Meditation til at give slip på kontrol

Få ro som havet med behandling af stress med hypnose i København

Mange af os elsker kontrol. Vi vil gerne have kontrol over os selv, begivenhederne i vores liv, fremtiden og nogle gange også over andre. For kontrollen giver os tryghed, sikkerhed og hjælper os til at holde frygten for at mislykkes i kort snor.

Men kontrollen kan blive en begrænsning for nye muligheder, for at være åben for alt det livet bringer og for at leve livet fuldt ud fordi den holder os tilbage.

SÅ…hvis du gerne vil øve dig i at give mere slip på kontrollen og lindre den angst og usikkerhed du måske oplever, når du ikke har kontrol, kan du lave denne meditation:

Luk øjnene og slap af i hele kroppen. Forestil dig at du ror ned ad en flod med stærke understrømme. Du prøver at holde kurs på midten af floden, men opdager at det er umuligt at styre båden på grund af strømmen. Du lader derfor båden flyde og drive frit og forbløffes over at båden finder sin egen kurs med strømmen. Båden driver frit forbi bredderne, udenom rødder fra træer og sten langs vandkanten Du læner dig tilbage, afslappet og rolig. Du føler dig tryg og sikker og begynder at betragte på naturen du driver forbi Det føles behageligt for dig at slappe af, give slip og give dig hen til at nyde turen mens båden driver frit. Det giver dig en oplevelse af at være mere nærværende, mere tilstede, fredfyldt og langt mere fri der hvor du er lige nu. Du behøver sket ikke at tænke på hvor du flyder hen, men lader dig vugge af bådens bevægelser mens du er fuldt ud tilstede og bevidst i det du ser og oplever undervejs – med fred, ro og tryghed indeni.