Fobier, frygt og skræk

Hypnose kan være vejen til at håndtere eller afhjælpe en fobi som f.eks. mørkeræd, nåleskræk, tandlægeskræk, sceneskræk, vandskræk, højdeskræk, edderkoppefobi (araknofobi), klaustrofobi, flyskræk, angst for at køre bil eller angst for fyrværkeri.


Fobier kan begrænse din frihed

Fobier og forskellige former for skræk er oftest forholdsvis lette at mindske eller helt afhjælpe med hypnose. De er specifikke og kan derfor oftest relateres tilbage til en helt konkret hændelse tidligere i dette eller i et tidligere liv.

Fobien er et symptom på, at du har fået en indlæring på et tidspunkt om at noget var farligt. Kroppen har så reageret i en situation med at gøre dig bange og utryg. Og den følelse og fornemmelse i kroppen er blevet koblet til det, du er bange for. Det kan være f.eks. højder, køre bil, vand, nåle, tandlæger, små rum, store pladser, mus, edderkopper, slanger, hunde, sluge piller, mørke, flyve, stå på en scene eller meget andet.

Reaktionen har formentlig haft den funktion på et tidspunkt, at den ville beskytte dig fra noget ubehageligt. Og det er slet ikke sikkert, du selv kan huske, hvad der er sket eller hvad den skulle beskytte dig mod.

Når en lignende situation opstår, reagerer kroppen derfor for at beskytte dig og undgå ubehag.

Men det er ikke sikkert, at du har brug for den beskyttelse mere. Det vil formentlig være mere bedre for dig at lære at håndtere den situation, som underbevidstheden tror den beskytter dig fra. Sådan at du ikke fremover skal undgå de situationer, men kan have friheden til at være og opleve.

Det viser sig ofte, at den udløsende oplevelse er forholdsvis banal. Men så er der igennem tiden blevet lagt flere lag af følelser på, som gør at du reagerer kraftigt på det du har fobi for.

Når du er i hypnose, kan vi gå på opdagelse i årsagen til fobien og ændre din oplevelse af det, du engang var bange for. Det kan give dig følelsen af styrke, frihed og ro i lignende situationer fremadrettet.


BOOK TID HER