Afhængighed og uheldige vaner

Afhængighed af f.eks. alkohol, mad, cigaretter og rygning, nikotintyggegummi, sukker, arbejde, brug af mobil, sociale medier, shopping, sex, spil, kærlighed eller sport er ofte en form for kompensering. Det samme gælder for vaner som neglebidning, bekymring, trøste- og overspisning.


Når trangen og afhængigheden styrer dig

Afhængigheder og uhensigtsmæssige vaner har ofte at gøre med at udføre en handling som et – ofte ubevidst – forsøg på at have kontrol over eller dulme sine følelser.

Nogle vaner kan vi ændre i det øjeblik, vi bliver bevidste om dem. Nogle gange ender vanen med at blive en afhængighed, som tager styringen over dig og dit liv.

Afhængighed og uhensigtsmæssige vaner er en form for ubalance, der har brug for at blive rettet op. Dvs. der er en indre del af dig, der har brug for at få din opmærksomhed for at blive set, healet og forløst, så du ikke har behovet for at kompensere mere.

Det er ofte såden, at jo mere du forsøger at kontrollere eller holde vanen nede, desto være bliver det og jo mere styrer den dit liv.


Afhængigheden har en funktion – den kompenserer

Når trangen/afhængigheden/vanen presser sig på, er det fordi den prøver at fortælle dig noget. Den kompenserer for noget, som en del af dig længes efter.

Måske kan det, du inderst inde har brug for, være ro, tryghed, kærlighed til dig selv, dyb fred i dig selv, accept, mærke at du har et valg, handlekraft, mod, sige fra osv.

Og det er ikke sikkert, du selv er helt klar over, hvad det er du har brug for.


Skab indre balance og frihed

Forsøget på at kontrollere afhængigheden eller vanen og kampen for at holde trangen nede vil aldrig rette op på ubalancen eller give dig den varige forandring, du ønsker.

Tværtimod, er der større risiko for, at det bliver værre eller der opstår en ny vane eller afhængighed. Og følelsen af at være en fiasko vil forstærke trangen.

Vejen til den varige forandring er at åbne op for det, der er skjult, at transformere gamle følelser og skabe indre balance.

Når du er i hypnose, udforsker vi sammen, hvad afhængigheden/ trangen/ vanen kompenserer for, og hvad du i virkeligheden har brug for.

Derved er det lettere for dig at slippe afhængigheden, fremadrettet at give dig selv det du har brug for og føle dig som et mere helt menneske med friheden til at vælge.


BOOK TID HER