Angst

Frygt er en helt naturlig følelse, som har en meget vigtig funktion – nemlig beskyttelse. Så når du bliver bange og mærker frygten, er den en advarselslampe. Den har til hensigt at få dig til at reagere, hvis der er fare på færde eller der er noget du skal handle på. Så frygt er simpelthen en mekanisme til at kunne passe på dig selv og overleve.


Lidt bange eller katastrofetanker og angst

Vi kender alle sammen til at være bange for noget. Nogle er bange for at gå alene hjem om aftenen, andre er bange for der sker deres nærmeste noget slemt eller er bange for ikke at være elsket – eller noget helt andet.

Men for nogle mennesker bliver ”almindelig” frygt og være lidt bange for noget til angst, som kan være en irrationel frygt i bestemte situationer. Det betyder, at du kan opleve angstsymptomer, panikangst eller katastrofetanker i situationer, hvor du ikke er i reel overhængende fare.

Eller du kan opleve angst for angsten, hvor dine tanker om, at du kan blive angst, simpelthen udløser angstanfald. Og hvis du har angst, så ved du nok godt, hvor opslidende det kan være, når kroppen reagerer med angstsymptomer, og du oplever, at det er helt umuligt at styre eller kontrollere angsten.


Vi kommer ind til kernen af dit problem

Angsten kan udløses af stress eller kriser i livet. Men det er ikke sikkert du selv helt kan sætte fingeren på, hvad det er, der har udløst din angst.

På samme måde er det ikke sikkert, du er bevidst om, hvornår angsten er startet. Det kan omvendt også være, du selv (tror) du kender årsagen til, at du har angst.

Du kan få hjælp med hypnoterapi, uanset om du kender årsagen og tidspunktet for angstens opståen eller ej.

Når du er i hypnose, så hjælper jeg dig med at undersøge årsagen til angsten og frygten. For din underbevidsthed kender svarene. Jeg har haft kunder, der har tænkt ”ja ja, den er god med dig – jeg kan jo ikke huske det”, og de er blevet meget overraskede over at svarene alligevel dukker op under hypnosen.

For det kan godt være, at dit bevidste sind ikke husker, men dit underbevidste sind har lagret alle vigtige informationer, oplevelser og erfaringer fra tidligere. Og de kan hentes frem under hypnose.

På den måde er det muligt at komme ind til kernen af dit problem og behandle og arbejde med selve årsagen til angsten. Og det ser jeg som et betydningsfuldt led i behandlingen af angst – i modsætning til symptombehandling.

Når vi har bearbejdet selve årsagen til din angst, så åbner vi op for nogle nye og bedre scenarier og “programmer” i din underbevidsthed.


Bliv nysgerrig på frygten

De fleste føler sig magtesløse, når angsten tager fat, og det kan være svært at se en udvej og svært i det hele taget at forestille dig at blive fri af angsten. Nogle forsøger sig med afspændingsøvelser og mindfulness for at mindske angsten.

Andre tager medicin mod angst for at dæmpe symptomerne og kunne holde ud at være til. Men medicin er symptombehandling og har desuden nogle bivirkninger. Så jeg vil anbefale dig at undersøge andre muligheder for at få hjælp til angsten.

Nogle forsøger at tænke eller tale sig ud af angsten hos en psykolog eller psykoterapeut. Det kan give dig nogle værdifulde indsigter. Mange oplever dog, at det er langsommelig vej at gå, eller at angsten alligevel ikke slipper sit tag helt, fordi de ikke kommer ind til kernen af problemet.

Min erfaring er, at hypnoterapi er en effektiv mulighed. Eller i hvert fald et skridt på vejen. Nogle gange skal vi prøve forskellige metoder og “behandlinger”, fordi vi får noget forskelligt med derfra.

Uanset hvilken vej du vælger, vil jeg opfordre dig til at blive nysgerrig på angsten og frygten og se den som en hjælper, der prøver at fortælle dig noget. Så hvad fortæller din frygt dig?

Hypnoterapi kan hjælpe dig til at:

  • slappe af
  • have ro i kroppen
  • tænke mindre over angsten
  • opleve langt mere overskud
  • føle dig mere fri til at gøre det du gerne vil
  • føle dig lettet

BOOK TID HER


Når du har fået hypnose mod angst, kan du tillade dig selv at blive glad og fri