Hypnose mod præstationsangst

Præstationsangst, præsentationsangst, taleangst, taleskræk, angst for at tale offentligt og sceneskræk. Det er mange forskellige ord for det samme problem. Det kan være du kender fornemmelsen af at blive nervøs og usikker, hvis du skal holde tale, holde foredrag, stå på en scene, række hånden op i timen, fremlægge et projekt for dine kollegaer eller præsentere et produkt for firmaets kunder? Måske kan du pludselig ikke huske, hvad du skal sige. Eller måske får du ikke sagt det, du gerne vil på den måde du har forberedt det. Det kan jeg hjælpe dig med at ændre.


Når præstationsangst holder dig tilbage

Hvis du har præstationsangst kender du formentlig godt fornemmelsen af at føle dig presset, når du skal være “på” eller være i centrum.

I nogle situationer kan du føle dig presset til at skulle opnå noget bestemt. Som f.eks. et salgsmøde med nye kunder, hvor chefen forventer, at du opnår et salg for firmaet. Eller eksamenssituationen, hvor du skal opnå et bestemt karaktergennemsnit for at komme ind på drømmestudiet.

Men selvom der måske ikke er noget tilsyneladende vigtigt på spil eller noget bestemt, du skal opnå, kan nervøsiteten og panikangsten godt melde sig alligevel.

Det kan f.eks. være, du skal holde tale til en familiefødselsdag, skal tale foran kollegaerne i “runde situationen” på din arbejdsplads eller fortælle lidt om dig selv på et kursus med nye mennesker.

Måske kan du ikke koncentrere dig om andet og hører slet ikke efter, hvad de andre fortæller. Fordi tankerne om det du selv skal sige, hvordan du skal sige det, og hvornår det er din tur til at tale farer rundt i hovedet på dig.

Mens du mærker nervøsiteten og uroen i kroppen.

Det kan være du får hjertebanken, stemmen svigter, er bekymret for at blive rød i hovedet eller begynder at ryste på hænderne. Mange oplever det som pinligt og skamfuldt, hvis andre kan se de er nervøse.


Få hjælp til at ændre dine automatiske mønstre

Det koster på energikontoen at have præstationsangst, fordi din krop er på overarbejde, når den er i alarmberedskab.

Og det koster på selvtillids– og selvværdskontoen, hvis du er flov over dig selv, bebrejder dig selv at være nervøs og ikke får vist andre, hvem du i virkeligheden er.

Præstationsangst kan også få omkostninger for dine præstationer på arbejdet og dine relationer til kollegaerne. For det kan være at du er rigtig dygtig til dit job. Og måske er du allerede klar over din viden og dine kompetencer.

Men måske undgår du bestemte arbejdsopgaver eller situationer pga. angsten og begrænser dermed dig selv og din karriere.

Og det er ærgerligt hvis alle dine kvaliteter bliver gemt væk af præstationsangsten, og ingen andre får lov til at se dem.

Den gode nyhed er, at det er muligt at gøre noget ved præstationsangst.

Jeg kan hjælpe dig med at ændre dine gamle automatiske reaktionsmønstre, så du kan få ro til at være i centrum, tale foran andre mennesker og have det godt med dig selv.

Er du klar til at slippe din angst og føle dig fri til at stå frem og tale foran andre?


BOOK TID HER

“Tak for hjælpen, Janne!

Jeg føler mig meget mere rolig, når jeg skal opdatere mine kollegaer på mandagsmøderne på mit arbejde. Jeg bliver slet ikke rød i hovedet eller nervøs, når det bliver min tur. Det er SÅ befriende!

Jeg vil til enhver tid anbefale din hypnose til andre.”