Vrede

Vrede kan være en drivkraft til at skabe forandringer. Den kan være lige den power, du har brug for til at ændre en situation. Men vreden kan også komme til at fylde for meget, så den spænder ben og skaber ødelæggelse. F.eks. hvis du har svært ved at styre dit temperament. Det kan også være du har svært ved at være i andres vrede.


Når din egen vrede tager over

Vrede er en helt naturlig følelse og reaktion, når der er “fare” på færde. Når du reagerer med at blive vred betyder det, at du er klar til at forsvare dig og kæmpe for at “overleve”. Vrede er altså en forsvarsmekanisme, når du føler dig truet mentalt eller fysisk.

Men vrede kan variere fra mindre irritation til intens vrede. Og nogle gange kan vreden fylde så meget, at den påvirker dit forhold til omgivelserne – selvom du måske ikke ønsker det – sådan at vreden spænder ben for dig.


Føler du dig invaderet af andres vrede?

Det kan også være, det ikke er din egen vrede, der skaber problemer for dig, men at det er svært for dig at håndtere, når andre bliver vrede.

Måske har du en oplevelse af at føle dig invaderet og overrumplet af andres vrede.

Det kan være du bliver bange for andres vrede, føler dig krænket eller har svært ved at passe på dig selv, når andre bliver vrede.

Det er muligt at forløse gamle følelser og mønstre i forbindelse med vrede. Det vil give dig en større bevidsthed om, hvad der udløser vreden og hvordan du kan håndtere den.


BOOK TID HER


Kvinde der er vred mens hun kører bil