Vil du også mærke efter?

Person mediterer på bjergtop - mærk efter og find ro

Har du brug for ro i kroppen og i sindet?

De fleste af os har perioder, hvor vi føler os stressede. Det kan være du også kender det. Vi kører på med planer og projekter og aftaler og gøremål. Og gør alt det, vi forventer af os selv, eller det (vi tror) andre forventer af os.

Uden rigtig at mærke efter, hvordan vi har det. Og uden at mærke om det vi gør giver mening for os.

Jeg kender det. For jeg gjorde det i lang tid. I flere år. Jeg gjorde alt det jeg syntes jeg burde gøre. Gjorde alt det, der var vigtigt.

Indtil jeg opdagede, at det jeg troede var vigtigt måske ikke var så vigtigt alligevel. Fordi det ikke gav mening at bruge mit liv på at stresse rundt og prøve at have styr på alting. Og prøve at gøre alt perfekt.

Men jeg opdagede det først, da jeg ikke kunne mere. Da jeg syntes, at mine daglige gøremål blev en byrde. Og jeg var fuldstændig udmattet.

Der skete samtidig det helt fantastiske, at jeg var så heldig at få mulighed for at tage en mindfulness instruktør uddannelse. Og der begyndte jeg at meditere dagligt.

Meditation var åbningen til at jeg begyndte at mærke

Mærkede efter, hvordan jeg havde det i min krop. Opdagede at jeg faktisk stort set aldrig sad i min sofa og slappede af. At min krop aldrig slappede af. Men tværtimod var i action mode hele tiden.

Og opdagede at min opmærksomhed og mine tanker hele tiden var rettet mod det næste jeg skulle og burde gøre. Og aldrig følte mig tilstrækkelig uanset, hvor meget jeg gjorde.

Det var også tidspunktet, hvor jeg begyndte at tænke over, om måden jeg levede på gav mening. Begyndte at mærke efter, hvad der gav mening og føltes rigtigt for mig. Jeg lagde mærke til, hvad det gav mig energi, og hvad der drænede mig for energi.

Og jeg mærkede det, fordi jeg gav mig tid til at mærke efter og gå på opdagelse i mig selv.

Når jeg tænker tilbage på den periode nu, tænker jeg: “tænk hvis jeg ikke havde taget mig tid til at mærke efter og bare havde fortsat i samme tempo”. Pyha jeg får helt sved på panden og er ret sikker på, at jeg ville have gået helt ned med flaget eller var blevet syg af det.

Jeg ville i hvert fald have været et helt andet sted, end jeg er nu.

Jeg er lykkelig for, at jeg tog mig tid til mig selv.

Jeg mediterer stadig næsten hver dag. Og det er min måde at finde vej på. Det er sådan jeg finder retning i mit liv og mærker, hvad jeg skal vælge til og fra og hvilken vej, jeg skal gå.

Så mit liv giver mening. Og det giver så meget mening nu. Jeg er meget bevidst om hvordan jeg har det og hvad jeg gør. Mere bevidst om mine valg. Ligesom det er nemmere for mig nu at træffe valg.

Ofte er det sådan i vores travle hverdag, at vi ikke giver os selv tid til at mærke efter, men bare handler udfra hvordan vi plejer at gøre eller tænker os til er det rigtige.

Vi træffer derfor ofte valg udfra det vi tænker eller gør per automatik i stedet for det vi føler. Risikoen er at vi mister os selv. Og ikke følger vores hjerte.

Vil du også følge DIT hjerte og finde ro indeni?

Så er workshoppen lørdag d. 11. eller søndag d. 12. marts kl. 9.30-13 måske noget for dig.

Det er en oplagt mulighed for at mærke efter, lave en indre oprydning og få ro, så du kan følge dit hjerte og handle sådan som det er rigtigt for dig.

Og jeg vil ELSKE at have dig med og følge dig på vej.

Vi ses…